Na de storm *

Nederpop in zijn puurste vorm! Over wat ons allemaal bezighoudt – seks, geld, liefde, ouderdom, het woelige wereldtoneel, de hond en de dood – maar Jeroen heeft daar zo zijn eigen kijk op.


Gewapend met slechts een stem en een gitaar, voert Jeroen Kramer zijn publiek een volstrekt eigen universum binnen. Om iedere hoek wacht een nieuw miniatuur-avontuur van drie minuten, zoals de duistere murder-ballad ‘Onzichtbare Man’, het ontroerende ‘Dat ben ik’, of het ironische ‘Wil jij mijn mening zien?’. Het repertoire bestaat louter uit eigen Nederlandstalig werk, plus een handvol frisse vertalingen van classics als Heard it through the grapevine (‘Ik lees het op de buurt-app’), ‘Jij, Amsterdam‘, (‘New York, New York) en Johnny B. Goode (‘Arie van Zelf’).

Het resultaat is een intrigerende Nederlandstalige mix van humor, ontroering en muzikaliteit. En wat dat laatste betreft: Jeroen verrast met puik gitaarspel, een veelzijdig stemgeluid en fraaie composities. Trouwens, herkennen we deze Jeroen niet van het Sinterklaasjournaal? En doet hij ook geen jeugdtheatervoorstelling met Dieuwertje Blok? Dat zou zo maar kunnen! Maar nu even niet – dit is voor volwassen.

Tekst, zang en gitaarJeroen Kramer Fotografie Merlijn Doomernik

Duur van het optreden ca. 70 minuten zonder pauze
Meer muziek van Jeroen klik hier

* donderdag 1 augustus Theater aan het Water – Heeg (Friesland) kaarten bestellen

Jeroen Kramer, zingende liedjesschrijver en Leoni Jansen, zang-maestra laten hun stemmen versmelten in een heerlijke verzameling Vette Duetten. Meer weten?

Beemster Vertoeving maart 2024
lees hier de recensie  https://beemstervertoeving.nl/verrassing/

Kunst in de Kamer Abcoude/Baambrugge oktober 23.
“Huiskamergevoel, prachtige stem, articulerend, verschillende stemmingen, ongelooflijk veel gitaren: Spaanse, Western, Gretsch enz, verbinding tussen de liedjes met anekdotes en leuke weetjes, we zaten er meteen ‘in’, hij was zo open, herkenbaar, verrassend, het raakte…. Kortom, geweldig!

Cultuuranker Nieuw Waldeck september 2023
Wij vonden het zeer geslaagd. Fijne man, mooie nummers, leuke verteller!  Heel gezellig allemaal! 

Het Publiek
De Pont naar Noord’een van de beste Nederlandstalige liedjes die ik de laatste tijd hoorde (Jacques Klöters)

Cultuuranker Den Haag februari 2023
Het was een zeer geslaagde avond! De volle zaal met circa 75 mensen publiek heeft genoten van zijn prachtige nummers. Wat een performer! Prachtig gitaarspel en muziek met een lach en een traan. Het was echt genieten.’


Bekijk ook andere voorstellingen…