E B & V L O E D

Zo veranderlijk als de zee is, zo veranderlijk is dit programma.


Het programma bevat een divers repertoire zowel in muziek (jazz, chansons en meer) als mooie, ontroerende en wonderlijke verhalen en gedichten van onder meer Annie M.G. Schmidt, Kurt Tucholsky, Réve en Hans Christian Andersen.  

Dit alles in samenspel met prachtige stukken uit het repertoire van onder meer Don McLean, Cole Porter, Kate Bush en Brel.  

Het trio gaat doen waar ze goed in zijn. Diana zingt, Paul speelt gitaar, Piet vertelt. Na eerdere samenwerking in verschillende voorstellingen, waarbij Piet meestal de regie voerde, staan deze Delftenaren nu samen op het podium.  

Diana van der Bent begon haar werkzame leven als juriste, maar maakte al snel de stap naar professioneel musicus. Zij studeerde zang aan het conservatorium in Utrecht, waar zij jazz en gerelateerde stijlen studeerde, maar ook een gedegen scholing in klassieke zang ontving.  

De passie voor muziek begon bij gitarist Paul den Bakker al op zeer jonge leeftijd. Geïnspireerd door het werk van musici in zijn familie speelde hij zijn eerste noten op de piano. Een oude gitaar die hij kreeg van zijn oom, bracht hem bij het instrument waarmee hij inmiddels onlosmakelijk is verbonden. 

Piet van der Pas hoorde Diana van der Bent en Paul den Bakker voor het eerst zingen en spelen tijdens een tuinfeestje en was meteen verkocht. Groot was dan ook de vreugd toen hij gevraagd werd hen te regisseren bij diverse theaterconcerten. Nu, tot vreugd van alle drie, staan zij samen op toneel. 

Zang Diana van der Bent Gitaar Paul den Bakker Verhalen & gedichten Piet van der Pas

De voorstelling duurt 1 uur en 10 minuten en is zonder pauze.


Cultuuranker Leidschenveen-Ypenburg mei 2023
Het was een top avond. Een volle zaal. Het publiek heeft genoten en noemde het “een pareltje” en was onder de indruk. Een podium met divers en verrassend talent, samengebracht in een prachtige en bijzondere voorstelling.
Kunst in de Kamer Amersfoort -april 2023
Woorden schoten te kort; het was een geweldige voorstelling! Een 10 plus! Ik zal reclame maken bij KidK!
Kust in de Kamer Achterhoek – februari 2023
Jullie hebben ons afgelopen zondag een geweldige middag bezorgd met een mooi afwisselend programma. De stemming onder onze leden zat er goed in en er werd zelfs meegezongen met het lied van ‘Madeleine/Madelon’ met het verrassende einde. Alles sloeg goed aan en we kregen veel complimenten over onze keuze voor ‘Eb en Vloed’.
Kunst in de Kamer Abcoude – januari 2023
Een geweldige voorstelling! Iedereen was laaiend enthousiast. Het was gevarieerd en geestig met goede interactie tussen artiesten en publiek. Prachtige en ontroerende teksten van verteller en zangeres die goed op elkaar waren afgestemd, begeleid door bijzonder mooi gitaarspel. Het optreden van alle drie artiesten was van hoge kwaliteit.
Kunst in de Kamer Zeewolde – januari 2023.
Genoten van het optreden van Eb & Vloed. De meeslepende voordracht van Piet met veel herkenning vanuit het publiek, de ongelooflijk mooie en vooral veelzijdige stem van Diana en het ogenschijnlijk moeiteloze gitaarspel met de mooie klanken van Paul.
Familiebijeenkomst Broek in Waterland – juni 2022.
“Wat een mooie, professionele voorstelling. Hartelijk dank voor het advies om dit optreden te boeken. Ze zijn niet alleen zeer professioneel, maar ook heel prettig om naar te kijken. Mooie, expressieve gezichten en warme stemmen. Het was een schot in de roos.


Bekijk ook andere voorstellingen…