Tango canción! *

La poesía de la vida           


Poëzie over het leven, de liefde en de nostalgie, maar ook over het ontstaan van de stad Buenos Aires (delen uit de opera Maria de Buenos Aires) of over een kind dat rozen verkoopt aan cafétafels (Chiquilín de Bachín).

De composities die deze verhalen omlijsten komen uit de Tango Nuevo, een stijl gecomponeerd door Astor Piazzolla (Buenos Aires jaren ‘60) en uit de Opera Carlitos Sur (Amsterdam 2011) op deze wijze verbindt de Río de la Plata met de Noordzee.

De tango vertolkt bij uitstek het universele gevoel dat “het voorbije altijd beter was, terwijl het komende telkens weer nieuwe hoop geeft”. 

Ieder lied wordt ingeleid waardoor het concert het karakter krijgt van een muzikale vertelling. Het brengt ons naar het oergevoel van de Tango. 

Kijk hier om meer te weten over het ontstaan van de tango.


Silvia Mancuso, zangeres/pianiste Uruguay 
Na haar studie aan het Conservatorium in Hilversum als klassiek pianiste en diverse zangopleidingen begon haar carrière als zangeres, met als specialisatie tangomuziek. Zij werkt samen met verschillende tango-ensembles in Europa, Zij was soliste bij het vrouwenkoor van de Wereldpremière van de Misa Criolla. Hein Hoogendoorn, pianist Groningen
Hein is afgestudeerd als uitvoerend musicus (solist) aan het Conservatorium van Groningen. Hein, treedt op als solo pianist en heeft zich daarnaast in de loop van de jaren ontwikkeld als een voortreffelijk begeleider van met name vocalisten. De carrière van Hein als begeleider is zeer internationaal. 

Silvia en Hein ontmoetten elkaar bij ensemble Tan-Gueros. Daarna volgde een nationaal- en internationaal carrière als duo met zowel modern/klassiek als Zuid-Amerikaanse repertoire, met name tango nuevo. 

Duur van de voorstelling is 70 minuten zonder pauze.

* 6 november Apollofirst Theater – Amsterdam kaarten bestellen


Bekijk ook andere voorstellingen…