Leoni Solo

Voor inspiratie en schoonheid moet u hier zijn


In een wereld die in brand staat, tussen alle rumoer door, gaat Leoni Jansen op pad met gitaar om te zingen én te vertellen. Ze leest haar columns voor die ze in de loop van de tijd heeft geschreven over haar boerderij met de soms ongewenste dieren, zoals de bosmuis en de naaktslak, over haar pelgrimstochten, over haar liefde voor de natuur en over onverwachte ontmoetingen met asfaltmannen op haar brug in het weiland. Met twee gitaren en een hoop muzikale ervaring.

Voor inspiratie en schoonheid moet u hier zijn; de wereld even stil en u kunt schuilen bij verhalen en klassiekers als Kind van de Maan, Klaverveld en Blowin’ in the Wind. Dichtbij Leoni.

De voorstelling duurt ca. 70 minuten zonder pauze.

Cultuuranker Leidschenveen Ypenburg september 2023
Wij hebben een hele mooie avond beleefd met Leoni Jansen.  Persoonlijk verhalen, mooie muziek en prachtige zang. De zaal zat goed vol!

Leoni en Mike

Mike del Ferro en Leoni Jansen zijn al jarenlang bevriend, en roepen ook al jarenlang dat ze wat samen willen doen.

Allebei hadden ze het druk met eigen concerten, Mike in het buitenland met veel diverse samenwerkingen, Leoni met haar eigen solo-optredens en het regisseren van muziekproducties. Door de Corona viel bij hen alles weg en ontstond er opeens tijd voor een langverwachte samenwerking.

Hun wederzijdse liefde voor Joni Mitchell, Chick Corea, Randy Newman, maar ook voor Bugge Wesseltoft en Nils Frahm brengt hen tot dit bijzondere concert dat zweeft tussen jazz en pop, tussen heldere vaste vormen en gewaagde improvisaties.

Zang, bodhran Leoni Jansen Piano Mike del Ferro

Duur van optreden 1 uur en 30 minuten zonder pauze maar tijdsduur kan aangepast worden.


Bekijk ook andere voorstellingen…