Leven met Brel

wat betekent Brel voor ù!


Michael Abspoel

‘Ne Me Quitte Pas’, ‘Marieke’, ‘Amsterdam’, ‘Mijn Vlakke Land’ en vele andere Brel-hits, ze zijn allemaal te horen in dit programma. Een mix van muziek en theater met persoonlijke, herkenbare verhalen.

Michael Abspoel, theatermaker en jarenlang bekend als dé stem van het televisie- programma ‘Man bijt hond’, brengt een originele hommage aan de grote Belgische chansonnier Jacques Brel.

Brel, die in de jaren vijftig, zestig én zeventig wereldwijd zoveel mensen wist te bereiken – van Parijs tot New York – sprak een universele taal die iedereen begreep en in de ziel raakte.

‘Leven met Brel’ gaat niet alleen over Michael Abspoel, maar over ons allemaal. Wat betekenen de grote Brel-thema’s vriendschap, liefde, afscheid, jeugddromen en vrijheid voor u?

Voor de een is dit intieme programma een warm weerzien, voor de ander een verrassende eerste kennismaking met deze tijdloze artiest. ‘Leven met Brel’ bestaat naast de persoonlijke teksten en – uiteraard – uit de grote chansons van Brel. Abspoel wordt  begeleid door Jazz en World Music pianist Marc Bischoff.

De duur van het optreden is 2x driekwartier maar kan worden aangepast naar 1 uur of indien gewenst alleen de chansons in 45 minuten. Een piano op de locatie is essentieel voor het optreden.

Huis met de Pilaren, Bergen NH ‘Muziekavond mét diner op heilige grond, een grandioos succes!
Betty Asfalt, Amsterdam ‘Geweldige middag beleefd! Abspoel op zijn best, zang, drama, humor alles recht uit het hart met virtuoos pianospel van Bischoff. Genoten.’
Toegift, Amersfoort ‘Top avond waarvoor dank!’
Kunst in de Kamer D’Anvers, Brasschaat ‘Het was voor ons ook een succes. De goed gezongen chansons en het persoonlijke verhaal van Michael over ‘Jakie’ deden onze Vlaamse-en Nederbelgen -leden veel plezier..’

Michael heeft ook een voorstelling een ode aan Aznavour, de man die de vergankelijkheid tartte en bleef zingen als een jonge god. Hij herdenkt hem niet alleen met muziek, maar ook met een zoektocht naar de invloed van Aznavour op zijn en ons leven. Daarbij de vraag stellend: hoe heeft hij ons geraakt? Kijk hier voor meer informatie.


Bekijk ook andere voorstellingen…