Ik Had Me Het Leven Anders Voorgesteld
– Gezongen Slauerhoff –

een vertelvoorstelling met een flinke dosis muziek


Slauerhoff in je huiskamer? Het kan.

De Vlaamse zangers Eléonor en Gerry De Mol maakten een cd met muziek en teksten van de Friese dichter van het heimwee en het verwegwillenzijn Jan Jacob Slauerhoff. Zoals zijn gedichten en zoals zijn leven drijft de muziek op een bedje van huiselijkheid en tropenklanken: bossa, fado, samba, intimiteit en uitbundigheid.

Ontdek hoe dat nu weer zat met zijn vrouwenavontuurtjes, zijn lange platonische liefde met zijn jeugdvriendin of het avontuur op een Chinees bordeeleiland. En heeft hij ooit de ideale vrouw gevonden? Ontdek de intieme warmte van het zich verhullen in alleen een doek en het liefkozen van een schouder. Slauerhoff doet dat allemaal en Eléonor en Gerry De Mol zetten hem hier samen met gitarist Jan-Sebastiaan Degeyter op een hedendaags voetstuk.

Voorstelling duurt ongeveer 75 minuten.
Eleonor en Gerry hebben ook een aantal podcasts gemaakt over de thematiek uit de gedichten van Slauerhoff.

Frits Spits (De Taalstaat)
Erg onder de indruk van hun Slauerhoff-cdToegift oktober 2021 genoten van hun optreden! De stem van Eleonor is rond uit prachtig, dat vonden ook een aantal zelf getalenteerde zangeressen in het publiek. Verder was het afwisselend door de grappige verhaal lijn tussen de muziek en zang door. 
Kunst in de Kamer Uden/Veghel november 2022
Het was een boeiende en prachtige muzikale voorstelling, erg gewaardeerd door alle leden
.


Bekijk ook andere voorstellingen…