INDRA – een vertelconcert

Vragen, heeft dat zin? Er is geen einde, geen begin. Er is geen zoeken en geen tijd, geen beweging en geen strijd.


INDRA is een jazz-vertelling over het Indonesische jongetje Indra, dat door het vinden van een magische kris op zoek gaat naar de vader die hij nooit heeft gekend.  

Een wereld vol verlangen, levensvragen, mystiek en de vechtkunst pencak silat ten tijde van het koninkrijk Majapahit in de 15e eeuw na Chr. 

Monique en PieterJan maken al jaren samen muzikale monologen. Hun eerste productie was “Bergen Geluk”, een autobiografische vertelling over het wel en wee van bergwandelen. Daarna kwam “Koufront – een muzikale monoloog over stilstand”, waar de spanningsboog tussen stilte en verstilde muziek met elkaar een strijd aangingen. Waar in de eerste twee producties veel bewerkingen en vertalingen de boventoon voerden, betreft het in de derde productie “Indra” teksten en composities van Monique en PieterJan zelf. Het resultaat is een sfeervol, jazzy verhaal waar veel ruimte is voor improvisatie, mede dankzij de aanvulling van bassist Dion Nijland en drummer Nout Ingen Housz. 

In 2021 is er een boek verschenen met het integrale vertelconcert op cd, met illustraties van Monique. Het digitale luisterboek is verkrijgbaar via Storytel, Luisterrijk, Bol.com en de nationale bibliotheken. 

Zang, vertelling, teksten, composities Monique de Adelhart Toorop piano, composities PieterJan Cramer van den Bogaart contrabas Dion Nijland percussionist Nout IngenHousz

Meer informatie over de band, recensies en de link naar de webshop voor het boek


Bekijk ook andere voorstellingen…