Een kunstgeschiedenis van 44.000 v.C. tot nu!

De hele westerse kunstgeschiedenis in één theatrale lezing


Altijd al willen weten waarom iets kunst is? Geen zin in eindeloze cursussen en dikke boeken lezen? In deze theatrale lezing komt in 90 minuten de gehele westerse kunstgeschiedenis voorbij van 44.000 v.C. tot nu. Van de prehistorie tot Pop Art, van Jan van Eyck tot Jeff Koons, van Appel tot Zeuxis. Met alle etiketten en labels die wij nu op ons verleden plakken. Maar kan dat wel en is dat in onze tijd wel verantwoord en inclusie genoeg?

Frans Henk Hoekstra is 30 jaar werkzaam als zelfstandig kunsthistoricus in musea en het onderwijs. Hij organiseert lezingen en leergangen kunstgeschiedenis, rondleidingen in musea en kunstreizen naar o.a. New York of de Biënnale in Venetië. Hij wil u graag laten zien waarom beeldende kunst zijn passie is en waarom kunstgeschiedenis het allermooiste vak is wat er bestaat. Op deze avond neemt hij u graag mee in zijn guilty pleasure om de gehele kunstgeschiedenis de revue te laten passeren zonder voet- en eindnoten.

Ontdek wat kunst(geschiedenis) met u te maken heeft. Zet u schrap voor een uiterst ongewoon, snel, leerzaam, humoristisch en interactief hoorcollege. Het publiek kan niet passief achterover leunen, keuzes moeten worden gemaakt. Deze theatrale lezing is uitermate geschikt voor mensen die claimen niets met kunst te hebben (en uiteraard voor alle kunstminnaars).

De voorstelling duurt ca. 90 minuten

De inhoud van deze lezing is desgewenst aan te passen aan een bijzondere gelegenheid: van verjaardag tot jubileum, van privépersoon tot bedrijf.

Voor de presentatie is een beamer en projectiescherm noodzakelijk, deze kan eventueel gehuurd worden.

Theatrale lezing en foto Frans Henk Hoekstra
Techniek Marcel Butterhoff


Bekijk ook andere voorstellingen…