Adam & de Poort (storytelling) *

Over het pijnlijke parket van de mens en de onvermijdelijke onhandigheid waarmee we daarmee omgaan. 


Het verhaal De Poortwachter van Kafka en het verhalende gedicht In den Beginne van Bertus Aafjes smelten samen in de lyrische vertelling Adam & de Poort.

Harry Piekema

‘Hij had alles benoemd bij naam, en het was goed. Maar er was één ding duister. Dat wat het lichtst had moeten zijn was geheel en al verborgen. Hij haakte en hunkerde wanhopig naar dat Woord. En toen kwam zij.’

Stukken gedicht, de prachtige taal van dichter Aafjes, en het archetypische sprookje van Kafka.

Met zijn nuchtere en komische inslag neemt Harry Piekema als verteller u opgewekt mee naar de grens van het begrijpen, wonderschone taal en een nieuw inzicht. Piekema, theateracteur, werd bekend bij het grote publiek door zijn rol in de reclamespotjes van Albert Heijn, die hem een grote schare fans opleverde. Naast zijn werk bij diverse gezelschappen, schrijft en speelt hij zijn eigen stukken zoals ‘Hoogvlieger’ en ‘Adam & de Poort’ voor theater en huiskamer.

De voorstelling duurt ca. 70 minuten
Tekst en voordracht Harry Piekema Fotografie André Sjouerman

In een andere zeer succesvolle voorstelling duikt Harry in de rijkheid van de Griekse mythologie met Hoogvlieger. Een vertelling van het verhaal van Icarus en zijn geniale vader Daedalus met de spanning van nu. Kijk hier voor meer informatie.

* 20 oktober Theater Scagon, Schagen info kaarten volgt


Bekijk ook andere voorstellingen…