Glad IJs

“Sommigen kunnen hun eigen ketenen niet verbreken en toch hun vrienden redden.” (Aldus sprak Zarathoestra)


“Glad IJs” gaat over Einstein, kwantumwetenschap, afgezogen dijbenen, vreemdgaan, de Bijbel en Kefir. Over hoe je met andere ogen kunt kijken naar de conflicten in jouw leven en hét leven met háár conflicten (als je durft, het is glad ijs). Over hoe je jouw werkelijkheid –goed of slecht –creëert en hoe je die kunt veranderen. Over eeuwenoude wijsheden die zo waar maar ozo lastig in de praktijk te brengen zijn.

Wivineke van Groningen en Jhanna Houweling

Een psychiater in gesprek met haar cliënte:
Wat is de reden dat u hier bent?
Ze zeggen dat ik gek ben.
Vind u dat zelf ook?
Nee!
Nee?
Nee.
Jaja….

Ja.

“Glad IJs” gaat over de wijsheid in pacht denken te hebben en hoe dat zich verhoudt tot de werkelijkheid. Maar wat is de werkelijkheid werkelijk?

Wat mensen als echt ervaren blijkt veel onechter te zijn dan wat ze als onecht ervaren.
En wat mensen als onecht ervaren blijkt veel echter te zijn dan dat wat de mens als echt ervaart

………………………………………………………………………………………………………………..
Zoudt u dat nog één keer willen herhalen?

Niets is wat het lijkt!

Spel Wivineke van Groningen en Jhanna Houweling Regie Hein van Beem Tekst Jhanna Houweling Fotografie Willem Offerhuis

De voorstelling duurt ca. 70 minuten

Zuidoostbeemster februari 2023 Inna Hoffer: Om zulke indringende materie op zo’n humoristische wijze te brengen vind ik bijzonder knap. Zeer sterk geschreven. En dat niet alleen, door de twee totaal verschillende personages fantastisch neergezet. Petje af!
Windesheim mei 2023 Rata Kloppenburg (theatermaker): ‘Geweldig, esoterisch zéér verantwoord gebracht! Zwaar onder de indruk. De enige manier om deze op zich best ingewikkelde materie toch zó binnen te laten komen, is dat wat hier gebeurde; zulk geweldig acteren en zoveel humor!
Velp maart 2023 Sylvia van den Hoek : Wat hebben we een geweldige avond gehad!!! En wat waren we allemaal super enthousiast over het optreden van Jhanna en Wivineke. Het stuk heeft zowel inhoud als dat het humorvol is. En wat een geweldige speelsters!!! Het was van A tot Z boeiend. Voor de volle 200% aan te raden! 

Lees hier meer recensies


Bekijk ook andere voorstellingen…