Niet te geloven! *

Debby vertelt het verhaal vol humor over geloof, wanhoop en liefde. En of je er wijzer uitkomt? Nee. In tegendeel. Maar een ding weet ze zeker: Zelfs God kan er om lachen. En huilen.


Niet te geloven is een ogenschijnlijk luchtige monoloog van Debby Petter over een nachtelijk gesprek met een vrouw die opgroeit in een diepgelovige gemeenschap. Een sekte waarin god alles wat leuk is verboden heeft. Vanaf haar zestiende wist ze dat ze weg wilde uit dit ronduit beklemmende milieu, maar dat lukt haar pas jaren later. Haar vlucht betekent een breuk met haar diepgelovige familie, die niets meer met haar te maken wil hebben.

En dan begint het pas. Hoe vrij is dat leven waar ze zo naar verlangde? Dat leven zonder regels en enig houvast. Hoe begin je na je dertigste geheel opnieuw? Hoe leef je een leven dat altijd streng verboden was?

Tekst en spel Debby Petter (met tekstbijdragen van Youp van ’t Hek) Regie Maarten Mourik Fotografie Bob Bronshoff Techniek Jacco Patist

Debby speelt deze voorstelling alleen nog vanaf eind september t/m de wintermaanden.
*
20 oktober Het Theater – Blaricum kaarten bestellen volgt
30 oktober Cultura & Zo – Nootdorp kaarten bestellen volgt
17 november Cultuurpodium ’t Lam, Blokzijl kaarten bestellen
8 december Theater De Garage, Venlo kaarten bestellen volgt

Ons Theater oktober 2023 Drie voorstellingen op drie verschillede locaties heerlijke avonden beleefd met prachig intens spel.
Kunst in de Kamer Den Haag november 2023 We hadden een fijne zondagmiddag met een mooi optreden van Debbie. In gesprekken achteraf bleek dat ze met haar verhaal bij verschillende mensen verschillende snaren had geraakt.


Kunst in de Kamer Rijne Kik november 2023 Iedereen enthousiast over onze keuze. We waren zeer geboeid door het verhaal van Debby. Knap gedaan! Wij hebben genoten!


Bekijk ook andere voorstellingen…