Onder het melkbos 

Een ode aan literatuur, theater en bovenal: de verbeelding. 


Nico Meurs

Onder het Melkbos is een literair hoogstandje van de beroemde Welsh dichter Dylan Thomas. Oorspronkelijk, halverwege de 20ste eeuw, als “stemmenspel” door hem zelf op de radio vertolkt, vond de tekst sindsdien zijn weg naar TV en theater. Talloze keren is het inmiddels verfilmd of gespeeld en in evenzovele vormen: van theatermonologen, voltallige ensemblestukken met meer dan vijftig spelers tot psychedelisch ogende tv-films.  

Deze theaterbewerking is gebaseerd op de vertaling van Erik Bindervoet uit 2020. Het neemt je een etmaal mee naar een klein vissersdorp aan de kust, waar je een inkijkje krijgt in de levens en intriges van de kleurrijke bewoners. Aan de hand genomen door een duo vertellers word je meegesleurd in de tsunami van hun dromen, angsten, eigenaardigheden, verlangens en geheimen… en ongemerkt ga je een beetje van ze houden. 

Linda van Pesch van Ginneken

De tientallen rollen in deze voorstelling worden vertolkt door slechts twee acteurs die, zonder rekwisieten, met behulp van vijf peertjes licht en twee houten blokken, op een kleine 9m² een ode brengen aan literatuur, theater en bovenal: de verbeelding.  

Spel  Linda van Pesch van Ginneken en Nico Meurs Regie Maarten Elout Productie TALK (Theatergroep Alkmaar) 

De voorstelling kan op elke willekeurige plek gespeeld worden: theater, huiskamer, cultuurkerkje, (dak) terras, tuin etc. 
 
Duur van de voorstelling is 90 minuten zonder pauze. 


Bekijk ook andere voorstellingen…