Doek!

‘Fijn hè, dat ik ben teruggekomen om alles te redden?’ ‘Ja. De veren liggen daar. Steek je ze er zelf even in?’


Doek! een theater hit, geschreven door Maria Goos. Een hilarisch stuk dat een inkijkje geeft achter de schermen van het theater. Met als onderliggende vraag: Wat is echt en onecht op toneel, in de kunst en in de liefde? 

De gevierde acteur Richard van Berkhove en de ooit beroemde actrice Lies Oorthuizen repeteren een stuk dat ze 25 jaar geleden al eens speelden op de toneelschool. Zij wilde toen kiezen voor de musical. Hij hield haar tegen en samen schitterden ze jarenlang op het toneel. Totdat Lies samen met gynaecoloog Wouter naar Frankrijk vertrok. Of was het een vlucht? Lies was geen eerste keus om dit stuk te gaan spelen. Sterker nog: ze is Richards laatste redding. Al drie actrices werden door Richards perfectionisme, moeilijke karakter en drankzucht geknakt. Gevoelens van vroeger komen weer terug. Maar waar kiest Lies voor? 

Lilian Korzilius 
Lilian acteert in vrije producties o.a. bij de Theatergroepen Troost en Toetssteen. Zij heeft inmiddels een enorme lijst aan voorstellingen op haar naam staan. Van monologen o.a. Het Methusalem-gen tot aan mega-producties Vier liefdes en de dood en alles wat daar nog verder tussen zit. Door de jaren heen vooral door de wol geverfd als comedy-actrice. Daarnaast werkt zij als Transformational Breath-Coach en traint zij mensen in het ontwikkelen van meer bewustzijn op gedrag en vaardigheden. De mens staat in het werken met Lilian altijd centraal of dat nou op het podium in de huiskamer of op de werkvloer is. Haar levensmotto: “Don’t take life too serious” is altijd onderhuids aanwezig. 

Rocco van Loenen 
Rocco studeerde in 1993 af als theatermaker met specialisatie regie aan de Theateropleiding in Eindhoven. Sindsdien is hij werkzaam als regisseur, docent en acteur binnen zowel het professionele als amateurcircuit. Hij speelde in de voorstellingen Cloaca, Het Zouthuis en Hemel . Onder meer regisseerde hij de voorstelling Vier liefdes en de dood, en het klassiek drama Hedda (een samenwerkingsproject met Toneelgroep Amsterdam, nu ITA.

Samen willen Lilian & Rocco nog een keer de vloer op om hun theaterhit te hernemen omdat het zó leuk is!

Tekst Maria Goos Spel Lilian Korzilius & Rocco van Loenen Productie Theatergroep Troost


Bekijk ook andere voorstellingen…