Op reis met Dietrich en Piaf

La Vie en Rose ontmoet Von Kopf bis Fuss


Ooit waren de twee vrouwen boezemvriendinnen, ondanks hun verschillende karakters: Piaf de mateloze, die het leven en de liefde opdronk tot de laatste teug, en Dietrich de bedachtzame, die elke stap van haar carrière en privéleven zorgvuldig plande. Als Marlene al jaren niet meer het huis uitkomt, krijgt ze op een avond bezoek van een kleine gedaante uit het verleden…..

Het publiek wordt op een nostalgische internationale reis meegenomen naar muziek van vroeger! Van Berlijn naar Parijs, naar Amerika en naar andere plekken op de wereld.

Een muziektheaterstuk waarin humor, nostalgie, feit en fictie een verrassend geheel vormen met o.a. Ich bin von Kopf bis Fuss auf Liebe eingestellt,
La Vie en Rose, Mon Dieu, Lili Marleen, Sag mir wo die Blume sind, trekken voorbij……

Gebaseerd op de teksten van Daniël Cohen Spel Dietrich Frédérique Sluyterman van Loo
Piaf Marie-Louise Nelemans (Grand Prix Alliance Française 2022 Concours de la Chanson) De mannen in hun leven en begeleiding op de piano Hans Cassa Fotografie René Zuiderveld

De muziektheater voorstelling duurt 65 minuten zonder pauze, een gestemde piano is essentieel.

Kunst in de Kamer Twente maart 2022
Een geweldige avond gehad, precies wat we nodig hadden na alle sombere tijden van corona. Een prachtig gebracht verhaal met veel glamour van Frederique, de eenvoudige Marie-Louise in de rol van Piaf en Hans die begeleiding en alle mannenrollen voor zijn rekening nam. Kortom voor iedereen een aanrader.
NRC***
“Een fijnzinnige mozaïek over twee vrouwen die veel geheimen met zich mee droegen.”
Trouw****
“Fenomenaal: raakt je hart en laat je nadenken”


Bekijk ook andere voorstellingen…