Hier een greep uit de reviews over de voorstelling Hoezo Spinoza?


Kunst in de Kamer Arnhem 2000 april 2024
Harpert brengt Spinoza in het theater op originele wijze. Aan de hand van zijn levensverhaal en zijn werken Ethica en TTP wordt de filosoof tot leven gebracht en het publiek aan het denken gezet. Het is nogal een klus om Spinoza in anderhalf uur boeiend te vertellen. Harpert slaagt hier uitstekend in, met name door de interactie met het publiek, als ook om de verschillende invalshoeken en belangrijke momenten uit het leven van Spinoza te belichten en een vleugje humor Hij had ons aan zijn lippen gekluisterd.

Kunst in de Kamer Doorn maart 2024
De kring heeft een fantastische avond gehad. Stof tot nadenken. Informatief , maar op een luchtige manier gepresenteerd. Complimenten voor Harpert , een non stop optreden van anderhalf uur!  en ook dank voor de prettige “ samenwerking” met jullie theaterbureau.

Theater in de Kamer Eindhoven maart 2024
Frank en Astrid gaven ons vol vertrouwen de sleutel van hun prachtige ruimte om met volle teugen te kunnen genieten van “Hoezo Spinoza” van Harpert Michielsen. En wát een voorstelling was dát! Een absolute topper. Een boeiende ras-verteller met diepgaande kennis, subtiele humor en een boodschap.

Kunst in de Kamer Rotterdam februari 2024
Iedereen heeft enorm genoten van je optreden bij ons thuis: heel inspirerend! Hopelijk was het voor jou ook een leuke avond. Hartelijke groet, Erik Jan & Juliette.

Donders Institute (Radboud UMC) december 2023
We (an international bunch of brain scientists from the Donders Institute in Nijmegen) thoroughly enjoyed this evening of Theatre in our home about, with and by Spinoza and stand-up historian Harpert Michielsen.  We laughed, learnt a lot, and were greatly inspired. Thank you!

Kunst&Cultuur Schagerbrug november 2023
De voorstelling was een enorm succes! Knap is de manier waarop vrij droge kost zo levendige met humor verteld kan worden! Het hadden een mooi gevulde kerk, ongeveer 60 bezoekers. Kortom een fijne middag en veel positieve reacties!

Stichting Spinoza Den Haag oktober 2023
Het was de Harpert Avond op het Haagse Lange Voorhout indrukwekkend: leerzaam met humor, dynamisch met ook meesterlijk getimede stiltes. Sterk van vorm en verbeelding. Alles werd erin meegenomen, van stilte manen tot deuren openzetten vanwege de opgestegen warmte. Dit was Solo Totaaltheater rond de belangrijkste filosoof van Nederland aller tijden.

Lid Vereniging Spinozahuis (gezien in de OBA april 2023)
Ik was zeer onder de indruk van filosoof/acteur Harpert Michielsen, die een leerzame, onderbouwde en ludiek gebracht solo-optreden gaf. Zijn optreden is 2-ledig: hij spreekt als Spinoza en over Spinoza. Ik heb genoten!

Spinozakring Soest Lees hier het verslag van Dick Blaauboer

Reacties van enkele Kunst in de Kamer Kringen:
Salland ‘Harpert nam ons op een onderhoudende en humorvolle wijze mee in het gedachtengoed van Spinoza. De na afloop van zijn optreden gestelde vragen wist hij met grote kennis van zaken te beantwoorden. Chapeau!”
“Wat hebben wij genoten van de werkelijk prachtige en bijzondere voorstelling van Harpert in Amersfoort! Mooie voorstelling. In Twello, waarin we geprikkeld zijn om over oorzaak-gevolg-relaties, natuurwetten én een holistische benadering na te denken. En het was ook nog vermakelijk. Nijmegen: Harpert’s optreden was een groot succes, zeer gewaardeerd!”
TwenteBuiten enige discussie: een meer dan geweldige avond, iedereen enthousiast en meerdere mensen hebben gevraagd om informatie om dit ook in hun club (Rotary) te organiseren. Ik heb genoten en met mij alle bezoekers, geen enkel negatief punt gehoord. Alle credits aan Harpert! Een heel bijzondere voorstelling. Met passie en creatief over het voetlicht gebracht. Bergen op Zoom e.o. We hebben heel erg genoten. Een prachtig verhaal over Spinoza, iedereen was onder de indruk hoe Harpert het leven van Spinoza en zijn  gedachtengoed heeft verteld en uitgebeeld. We weten nu weer iets meer van deze belangrijke filosoof. Geen makkelijk onderwerp, heel knap gedaan!